Waterland - locatie Hemmeland

Genieten van de natuur

Van harte welkom bij Jachthaven Waterland - locatie Hemmeland. Sinds januari 2019 hoort Jachthaven Hemmeland bij Jachthaven Waterland. 

Locatie Hemmeland is de haven direct aan het natuurgebied Hemmeland. Voor schepen tussen de 6 en 15 meter zijn er boxen beschikbaar. Bij de ligplaats kunt u gebruik maken van drinkwater en stroom. 

Algemene informatie locatie Hemmeland

Parkeren
U kunt uw auto tijdens uw bezoek kwijt op de afgesloten parkeerterreinen van de haven. Met bagagekarren, die verspreid over het terrein staan, kunt u uw bagage naar de boot brengen. Om het terrein op te kunnen komen, kunt u een zogenaamde 'tag' ophalen bij het havenkantoor. We vragen hiervoor € 50,- borg, die u bij inlevering van de sleutel weer terug krijgt.

Draadloos Internet
Via QWI- engineering bieden we u de mogelijkheid gratis gebruik te maken van draadloos internet op onze jachthaven.

Elektra
Op elke steiger bestaat de mogelijkheid om elektriciteit te gebruiken. Er zijn twee mogelijkheden. U kunt een vaste aansluiting nemen waarbij u aan het einde van het seizoen een deel vast recht betaalt. Het verbruik wordt aan de hand van meterstanden door ons opgenomen en aan u gefactureerd. Indien u sporadisch gebruik maakt van elektra, kunt u gebruik maken van de muntautomaten. Afhankelijk van de steiger waaraan u ligt, betaalt u met een € 0,50 munt of een € 1,- munt.

Water
Op alle steigers staan haspels met drinkwater. Het gebruik hiervan is bij het liggeld inbegrepen. We vragen u wel dit water te gebruiken voor drinkwater en niet om uw boot mee schoon te spuiten.

Sanitair/wasserette
Locatie Hemmeland beschikt over een moderne sanitaire ruimte. Hier treft u de toiletten, urinoirs en de douches aan. Ook vindt u hier een tweetal wasmachines en een droger. Aan de zijkant van het gebouw is een depot gemaakt voor het legen van uw chemisch toilet. Gedurende de winterperiode en tijdens de dagelijkse schoonmaak kunt u terecht bij achterzijde van gebouw. Daar hebben we het zogenaamde “wintertoilet” met toilet, urinoir en een douche.

Afval(water)
Tussen de A en de B steiger vindt u de pomp voor het legen van uw vuilwatertank of voor het legen van uw bilge. Hier is ook een steigertje gemaakt zodat u makkelijker van en aan boord kan stappen als u bijvoorbeeld veel bagage heeft. 

Op het terrein kunt u ook ons milieudepot vinden. Hier kunt u onder andere uw oude accu’s kwijt, bilgewater, oliefilters, verfafval, poetsdoeken, lege batterijen en lege jerrycans. Dit depot kunt u betreden met dezelfde sleutel als de toegangssleutel van het parkeerterrein.

Speeltuin
Op het terrein is voor onze jongste gasten een speeltuintje aanwezig met een schommel, klimrek met een glijbaan. Voor de wat oudere kinderen staat er een tafeltennistafel.