Stalling op verhard terrein

In de winterstalling hebben wij plaats voor ongeveer 220 schepen op locatie Waterland en 270 schepen op locatie Hemmeland. De schepen worden gestald op verhard terrein en het terrein is voorzien van camerabewaking. Met onze mastenkraan kunnen wij de mast veilig hijsen en strijken als dit voor de winterstalling nodig is. Ook berging van de mast in het mastenrek behoort tot de mogelijkheden.

Winterstalling boeken

Wanneer je het reserveringsformulier volledig invult, plannen we in overleg de kraanafspraak in. We kranen alleen door de week, iedere locatie heeft zijn eigen kraandata zoals te zien is op het formulier. Schepen onder de 10 ton staan op Hemmeland en Waterland, schepen hierboven op Waterland. We kranen schepen van maximaal 17 ton. Heb je werkzaamheden gepland bij Jachtservice de Waterman of bij ons (Waterland Yacht Service), geef dan Waterland aan op het formulier.
Wij hanteren: last out, first in. Pas eruit in november? Dan moet je ook als eerste weer klaar zijn om te water te gaan.

Onderhoud

Wanneer er onderhoud aan het schip nodig is, kan dit uitgevoerd worden door de bedrijven bij ons op het terrein. Je kunt zelf contact met hen opnemen of het serviceformulier op onze website invullen, dan verzorgt Waterland het uitvoeren van de werkzaamheden. Heb je een ander bedrijf gevonden voor het onderhoud? Meld dit bij ons en laat het bedrijf langskomen voor het invullen van het RI&E formulier. Zo ben je niet aansprakelijk in geval van schade.

Tips voor het winterklaar maken

Winterstallen is echt anders dan zomerstallen. De boot moet goed voorbereid worden zodat er in de winter geen schade ontstaat. Denk aan de zeilen afnemen, de kussens van de boot, het winterklaar maken van motor- en drinkwatersysteem. Blijft de boot in het water? Zorg dan voor extra lijnen zodat de boot goed ligt bij variabel waterpeil. In de winter kan het water 80 cm zakken en 40 cm stijgen.

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team