Stalling op verhard terrein

In de winterstalling 2024-2025 hebben wij plaats voor ongeveer 220 schepen op locatie Waterland, 80 boten op trailer op locatie Hemmeland. De schepen worden gestald op verhard terrein en het terrein is voorzien van camerabewaking. Met onze mastenkraan kunnen wij de mast veilig hijsen en strijken als dit voor de winterstalling nodig is. Ook berging van de mast in het mastenrek behoort tot de mogelijkheden.

Winterstalling boeken

Wanneer je het reserveringsformulier volledig invult, plannen we in overleg de kraanafspraak in. We kranen alleen door de week. We kunnen schepen kranen tot maximaal 17 ton op locatie Waterland. Locatie Hemmeland heeft winter 2024/2025 geen kraanbewegingen, hier stallen we de boten op trailer. Heb je werkzaamheden gepland bij Jachtservice de Waterman of bij ons (Waterland Yacht Service), geef dan Waterland aan op het formulier.
Wij hanteren: last out, first in. Pas eruit in november? Dan moet je ook als eerste weer klaar zijn om te water te gaan.
Winter 2024-2025 kunnen onze ligplaatshouders vanaf 1 juli reserveren, niet-ligplaatshouders kunnen vanaf 1 augustus reserveren. De bevestiging volgt vanaf 15 juli.

Onderhoud

Wanneer er onderhoud aan het schip nodig is, kan dit uitgevoerd worden door de bedrijven bij ons op het terrein. Je kunt zelf contact met hen opnemen of het serviceformulier op onze website invullen, dan verzorgt Waterland het uitvoeren van de werkzaamheden. Heb je een ander bedrijf gevonden voor het onderhoud? Meld dit bij ons en laat het bedrijf langskomen voor het invullen van het RI&E formulier. Zo ben je niet aansprakelijk in geval van schade.

Wintertips

Winterstallen is echt anders dan zomerstallen. De boot moet goed voorbereid worden zodat er in de winter geen schade ontstaat. Denk aan de zeilen afnemen, de kussens van de boot, het winterklaar maken van motor- en drinkwatersysteem. Blijft de boot in het water? Zorg dan voor extra lijnen zodat de boot goed ligt bij variabel waterpeil. In de winter kan het water 80 cm zakken en 40 cm stijgen.

We hebben beknopte wintertips beschikbaar. Lees ze door en doe er je voordeel mee!

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team