Stalling op verhard terrein

Winter 2023/2024 starten wij met winterstalling op het werfterrein bij Marina Volendam (Strandweg 2). In de winterstalling hebben wij plaats voor ongeveer 150 schepen. De schepen worden gestald op verhard terrein. Met onze mastenkraan kunnen wij de mast veilig hijsen en strijken als dit voor de winterstalling nodig is. Ook berging van de mast in het mastenrek behoort tot de mogelijkheden. Heb je al winterstalling geboekt voor locatie Waterland en wil je graag wisselen van locatie? Neem dan even contact op.

Winterstalling boeken

Wanneer je het reserveringsformulier volledig invult en opstuurt/mailt naar info@waterlandyacht.nl, plannen we in overleg de kraanafspraak in. We kranen alleen door de week vanaf 16 oktober. We kranen schepen van maximaal 17 ton en verwerken de winterstalling op volgorde van binnenkomst. Wanneer Volendam vol staat, kunnen wij nog schepen tot 10 ton kwijt op locatie Hemmeland in Monnickendam.

Wanneer de mast gekraand moet worden, gebeurt dit tijdens de hijsafspraak, dus zorg ervoor dat de mast voorbereid is om te strijken (zeilen eraf, giek eraf, spanners losser gedraaid). Het afspuiten gebeurt op de kraanbaan door een medewerker van Waterland en is inbegrepen in de prijs.
Betaling van de winterstalling gaat in twee termijnen: de eerste termijn bij bevestiging en de tweede termijn 1 week voor de kraandatum. Wanneer de rekening niet voldaan is, wordt er niet gekraand.
Wij hanteren: last out, first in. Pas heel laat eruit in november? Dan moet je ook als eerste weer klaar zijn om te water te gaan.

Onderhoud

Wanneer er onderhoud aan het schip nodig is, kan dit uitgevoerd worden door de bedrijven die bij ons bekend zijn (Jachtservice de Waterman, Robie Nautical, Halver Sails). Je kunt zelf contact met hen opnemen of het serviceformulier op onze website invullen, dan verzorgt Waterland het uitvoeren van de werkzaamheden. Heb je een ander bedrijf gevonden voor het onderhoud? Meld dit bij ons en laat het bedrijf langskomen voor het invullen van het RI&E formulier. Zo ben je niet aansprakelijk in geval van schade.

Tips voor het winterklaar maken

Winterstallen is echt anders dan zomerstallen. De boot moet goed voorbereid worden zodat er in de winter geen schade ontstaat. Denk aan de zeilen afnemen, de kussens van de boot, het winterklaar maken van motor- en drinkwatersysteem.

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team