Stalling op verhard terrein

Winter 2023/2024 zijn wij gestart met winterstalling op het werfterrein bij Marina Volendam (Strandweg 2). In de winterstalling hebben wij plaats voor ongeveer 120 schepen. De schepen worden gestald op verhard terrein. Met de mastenkraan kunnen wij de mast veilig hijsen en strijken als dit voor de winterstalling nodig is. Ook berging van de mast in het mastenrek behoort tot de mogelijkheden.

Denk je erover om de tuigage te laten vervangen door onze tuigers? Laat dan de mast strijken in Monnickendam. Hier kunnen we binnen aan de mast werken. Zetten en aftrimmen gebeurt dan ook in Monnickendam.

Winterstalling boeken

Wanneer je het reserveringsformulier volledig invult en opstuurt/mailt naar info@waterlandyacht.nl, plannen we in overleg de kraanafspraak in. We kranen door de week van maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tot en met week 46. We kranen schepen met een diepgang tot 2 meter. Het verwerken van de winterstalling gaat op volgorde van binnenkomst. Winterstalling is te boeken vanaf 1 juli, bevestiging volgt na 15 juli.

Wanneer de mast gekraand moet worden, gebeurt dit tijdens de hijsafspraak, dus zorg ervoor dat de mast voorbereid is om te strijken (zeilen eraf, giek eraf, spanners losser gedraaid). Het afspuiten gebeurt op de kraanbaan door een medewerker van Waterland en is inbegrepen in de prijs.
Betaling van de winterstalling gaat in twee termijnen: de eerste termijn bij bevestiging en de tweede termijn 1 week voor de kraandatum. Wanneer de rekening niet voldaan is, wordt er niet gekraand.
Wij hanteren: last out, first in. Pas heel laat eruit in november? Dan moet je ook als eerste weer klaar zijn om te water te gaan.

Onderhoud

Wanneer er onderhoud aan het schip nodig is, kan dit uitgevoerd worden door de bedrijven die bij ons bekend zijn (Jachtservice de Waterman, Robie Nautical, Halver Sails). Je kunt zelf contact met hen opnemen of het serviceformulier op onze website invullen, dan verzorgt Waterland het uitvoeren van de werkzaamheden. Heb je een ander bedrijf gevonden voor het onderhoud? Meld dit bij ons en laat het bedrijf langskomen voor het invullen van het RI&E formulier. Zo ben je niet aansprakelijk in geval van schade.

Tips voor het winterklaar maken

Winterstallen is echt anders dan zomerstallen. De boot moet goed voorbereid worden zodat er in de winter geen schade ontstaat. Denk aan de zeilen afnemen, de kussens van de boot, het winterklaar maken van motor- en drinkwatersysteem.

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team