Hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag? Stel m gewoon!

Jachthaven

 • Hebben jullie ligplaatsen beschikbaar?
  Zeker! Op bepaalde maten hebben we nu weinig plek en onze boxen met zijpier zijn ook volledig bezet. Eind december weten we precies wat we volgend seizoen beschikbaar hebben.
 • Welke voordelen bieden jullie ligplaatshouders?
  Een ligplaats bij ons in de haven is jouw schip op een relatief beschutte plek neerleggen waar je makkelijk naartoe kunt met auto en OV. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om een maand in Marina Port Zélande te liggen waarbij je alleen de toeristenbelasting betaalt. Met de stempelkaart van De IJsselmeerhavens spaar je voor een gratis overnachting en via Trans Europe Marinas krijg je korting onderweg in Europa.
 • Mag je aan boord wonen?
  Nee. Wij werken met Hiswa contracten en reglementen. In het Hiswa haven- en werfreglement staat dat bewoning niet is toegestaan. Het is in de Gemeente Waterland verboden om op een boot te wonen en hier wordt actief op gehandhaafd.
 • Wanneer krijg je vouchers?
  Vouchers zijn wij gestart omdat bestaande ligplaatshouders ons net zo lief zijn als nieuwe ligplaatshouders. Iedereen heeft recht op dezelfde voordelen. Als je je aanmeldt voor twee jaar krijg je 10% op de kale ligplaatskosten in vouchers. Voorwaarde is dat je je voor eind februari opgegeven hebt door het formulier op te sturen en voor 1 april de liggeldfactuur betaald hebt. Na betaling liggen de vouchers op het havenkantoor en kunnen ze gebruikt worden bij alle bedrijven op het terrein.

Charter

 • Moet ik een vaarbewijs hebben?
  Nee. Je moet wel genoeg zeilervaring hebben om de boot zelfstandig te kunnen varen. Heb je nog nooit ’s nachts gezeild en ben je de enige die kan zeilen? Doe dit dan niet en ga dit een keer doen als je een meer ervaren bemanning meehebt.
 • Geven jullie ook zeilles?
  Soms. Zeillessen plannen is vaak een uitdaging en in het voor- en naseizoen past het soms. Wij geven privéles aan volwassenen (max 3 personen) op onze eigen schepen of je eigen boot. Wij doen dit alleen per dag en het is niet mogelijk per dagdeel.
 • Wat doe ik bij schade?
  Zorg dat de bemanning in veiligheid komt, bekijk de schade en neem contact met ons op. Ook bij kleine schades horen we dit graag gelijk, we kunnen dan zorgen dat de benodigde onderdelen op de wisseldag klaarliggen. Zo kan de volgende huurder gelijk met een gerepareerde boot verder.
 • Mag ik wedstrijdzeilen of op de Noordzee?
  Ja, als je hiervoor toestemming van ons hebt en het extra veiligheidspakket erbij boekt. Geef je ervaring en vaarwensen aan bij de boeking.
 • Ik wil een lange zeetocht maken, kan dit?
  Ja. Boek het extra veiligheidspakket erbij, geef je plan aan en wij zorgen dat de juiste papieren en uitrusting aan boord zijn. Daarnaast hebben wij een crewlist nodig en een routeplan.
 • Wat zijn tips voor een weekend of week zeilen?
  In een weekend is de parel van het zuidelijk IJsselmeer natuurlijk de Marker Wadden. Zelf zijn wij ook erg gecharmeerd van IJburg en Lelystad. Voor het noordelijk IJsselmeer staan eigenlijk altijd Enkhuizen, Medemblik, Den Oever en Hindeloopen op het menu (want je kunt daar lekker eten).

Service

 • Is de Yacht Service alleen voor ligplaatshouders?
  Nee, maar dat helpt wel. Onze ligplaatshouders zijn sneller aan de beurt.
 • Kan mijn tuigage geïnspecteerd worden?
  Zeker. Tuigage heeft een levensduur en sommige verzekeringen eisen een keuringsrapport. Wij doen inspecties aan de tuigage met een hoogwerker in het seizoen. Zo kunnen wij veilig werken en goed zien hoe het erbij staat. In de winterperiode doen wij inspecties met gestreken mast, dus als je dat wil: vergeet niet het strijken te boeken bij winterstalling.
 • Hoe werkt een gaskeuring?
  Wij hebben drie collega’s die door de Hiswa gecertificeerd gaskeurmeester zijn. Zij kunnen je gasinstallatie keuren en afpersen. Bij de keuring zien zij hoe de installatie is en of de slangen vervangen moeten worden. Houd met een Amerikaanse boot rekening met een forse kostenpost voor slangen, drukmeters ed.: wij kunnen alleen Europese installaties keuren en afpersen.

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team