Onze geschiedenis

In 1985 is Waterland Yacht Charter opgericht. Het begon met de verhuur van de eigen boot van Jan en Trees Zetzema, de Hinde. De vloot groeide gestaag en had Monnickendam als uitvalsbasis.

In 2002 ontstond Jachthaven Waterland door de koop van de jachthaven. De haven veranderde in een nautisch dienstencentrum met zeilmaker, jachtservice, kraanwerk, motorenonderhoud en een restaurant. Bas, Marijke en David zijn de medewerkers van het eerste uur.

Slapen op de Haven ontstond in 2014 – er was vraag naar short stay accommodatie. Op locatie Galgeriet zijn twee appartementen en twee kamers in nautische stijl met uitzicht op de binnenhaven.

Dochter Nienke is in 2015 in het bedrijf gekomen. Niet lang daarna is Waterland Yacht Service ontstaan: er was veel vraag naar jachtservice onder onze ligplaatshouders. René en Daan waren de eerste werknemers die in dienst kwamen van Yacht Service.

Vanwege project Galgeriet verhuist het bedrijf over een aantal jaren naar locatie Hemmeland. Sinds 2019 werken Kees Wiersema en Nienke samen aan het ontwikkelen van de nieuwe haven, dit begon met de overname van Jachthaven Hemmeland in januari 2019. Jachthaven Waterland heeft sindsdien twee locaties: Waterland en Hemmeland.

In het najaar van 2023 start Waterland Yacht Service ook op een nieuwe locatie: Strandbad 2 in Volendam. Hier verricht zij de winterstalling en de jachtservice voor klanten van (Marina) Volendam. Yacht Service is vanaf voorjaar 2024 beschikbaar op twee locaties.

Vanaf 2024 wijzigen wij de koers van onze charter: de schepen voeren in de afgelopen seizoenen te weinig. Tot de zomer 2024 hebben wij nog onze kajuitzeiljachten in de verhuur hebben en hierna alleen nog de dagboten (Fox 22 en J/80). Wij willen ons richten op onze haven in Monnickendam en de groei van onze jachtservice in Monnickendam en Volendam. Daarnaast kunnen we – na vijf jaar wachten – eindelijk onze twee jachthavenlocaties (Hemmeland en Waterland) de komende jaren samenvoegen.

Het Waterland Team

null

Nautische bedrijven onder een vlag

Door de combinatie van bedrijven is er een efficiënte organisatie met meerdere specialismen onder een dak. De collega’s van de balie zijn bereikbaar voor alle vragen en (kraan)afspraken via info@waterlandyacht.nl of 0299-652000, onze technische collega’s per mail via service@waterlandyacht.nl. 

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team