Meer dan 850 ligplaatsen

Onze haven heeft meer dan 850 ligplaatsen tussen de 7 en 15 meter lang. Op de kop- en langszijsteigers hebben ook grotere schepen een ligplaats. Bijna alle ligplaatsen hebben de mogelijkheid voor een vaste stroomaansluiting. Al onze steigers hebben algemene stroom- en waterpunten, die met de jachthavenkaart (Waterland) of muntgeld (Hemmeland) geactiveerd worden.

Stalling

Sommige boten hebben geen ligplaats nodig maar stalling. Denk aan optimisten, jollen en ribs op een (weg) trailer. Wij bieden contracten aan voor dit type boot waarbij de stalling op het land is en het gebruik van de trailerhelling inclusief. Locatie Hemmeland is hier het beste voor geschikt, stalling is hier achter de slagboom. Heb je een ligplaats te water nodig én stalling voor de trailer? Dan kan je de trailer stallen tegen gereduceerd tarief. 

 

Prijsindicatie

Wij rekenen met de LOA (lengte over alles) en de breedte over alles. Een Dehler 34 (model 2017) kost €2.072 aan liggeld voor een gewone box, hier komt nog €95 reiniging- en milieutoeslag bij. Toeristenbelasting (€50,31) betaal je als je niet in de gemeente Waterland woont en een vaste stroomaansluiting (excl. gebruik) kun je erbij kiezen en kost €100 aan vastrecht per jaar. Dus woon je in Amsterdam en wil je deze boot met vaste stroomaansluiting in onze haven leggen, dan zijn de vaste kosten €2.317,31 voor 2024. Kies je ervoor om langer dan één seizoen bij ons in de haven te gaan liggen, dan zijn de vouchers een idee. Hiermee krijg je 10% korting op de kale ligplaats, meer info hierover lees je hier.
Toe aan een offerte op maat of benieuwd waar de box zou kunnen zijn? Neem contact met ons op.

Uniek Monnickendam

Monnickendam als bestemming is uniek.
Bij ons op de haven vind je Restaurant Joon, Halver Sails, Jachtservice de Waterman en onze eigen Waterland Yacht Service.
Als Zuiderzeestad heeft het oude centrum charme. Er zijn veel restaurants rondom de oude haven te vinden en er zijn geregeld evenementen. Iedere zaterdag is er markt rondom de Speeltoren.

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team