Passantenplekken beschikbaar

Jachthaven Waterland heeft passantenplekken beschikbaar voor motor- en zeilboten van 7-15 meter.

Aanmeren kan in een box, een box met zijsteiger of langszij. Passantenplekken zijn op locatie Waterland waar je stroom en drinkwater met de jachthavenkaart kan krijgen. Een ligplaats op Hemmeland D-H steiger kan natuurlijk ook, maar geef dit van tevoren even aan. Is het schip groter dan 15m of breder dan 4,5 meter? Neem dan vooraf even contact op, dan kijken wij of we een goede plek hebben.

Waarom Monnickendam?

Monnickendam is een historisch Zuiderzeestadje dat de bezoeker veel biedt. Jachthaven Waterland heeft perfecte voorzieningen en ligt direct aan het oude centrum. Wandelend is het een paar minuten voordat je op de Middendam staat. Met meer dan tien restaurants in de buurt is er gastronomisch voor ieder wat wils. Recreatiegebied Hemmeland is zeer geschikt om de hond uit te laten (er zijn hondenzwemstrandjes) en ’s zomers te zwemmen.  

Fietsen

Even boodschappen doen kan door een fiets te lenen op het havenkantoor. Toe aan een leuk rondje fietsen? Wij verhuren leenfietsen per dag, alternatief kunnen in Volendam elektrische fietsen gehuurd worden die bij ons worden afgeleverd. Onze tip is: fiets van Monnickendam naar Marken, neem met fiets aan boord van de Marken Expres naar Volendam en fiets vanaf Volendam weer naar hier.

Speeltuin Monnickendam

Wij zijn sponsor van Speeltuin Monnickendam. Deze speeltuinvereniging is een begrip in Monnickendam en kinderen tot en met 10 kunnen hier heerlijk buiten spelen. De speeltuin is van april tot en met oktober open bij mooi weer. Kijk op Facebook voor de actuele openingstijden.

Waarmee kunnen wij helpen?

waterland team