Veel gestelde vragen

Vaste Ligplaatsen

Wij verhuren onze ligplaatsen volgens het Hiswa voorwaarden op jaarcontract van 1 april tot 1april. Onze boxmaten hebben een lengte van 7 tot 15 meter. Tevens zijn er kop- en langsteigers voor grotere schepen  mogelijk. Alle steigers zijn voorzien van stroom en wateraansluitingen. Op de haven gebruiken wij de jachthavenkaart voor het afnemen van water en stroom. Enkele boxen hebben een privé-stroomaansluiting. U kunt het beste kontakt opnemen met het havenkantoor om te informeren welke mogelijkheden er zijn.

Kranen en winterstalling

Op de haven hebben wij een 20 tons botenkraan. In de winter is het mogelijk voor ligplaatshouders tot het plaatsen van hun schip op de wal. Deze worden op een bok geplaatst en afgespoten. Wij hebben ruimte voor ongeveer 500 schepen.
Na de winterstalling is het mogelijk om uw schip enkele dagen voor onderhoud op de wal te plaatsen. Ook kunnen wij kranen voor inspecties of keuringen of alleen uw schip even afspuiten voor bijvoorbeeld een wedstrijd. 

Parkeren

Op ons haventerrein is er in het zomerseizoen voldoende ruimte om uw auto te parkeren. Tijdens de winterstalling kan het gebeuren dat u voor de haven op het Galgeriet moet parkeren. Ons parkeerterrein is voorzien van een slagboom met kentekenherkenning. Voor het parkeren op het terrein vragen wij eenmalig registratiekosten voor het systeem. Met deze registratie kunt u tot 10 kentekens per ligplaats registreren.

Mocht u een extra auto van uw gasten op het terrein willen parkeren, dan kunt u dit aanmelden op het havenkantoor. Wij zullen dan de slagboom bedienen als uw gasten zich bij de intercom melden.

Passanten

Uw bent van harte welkom. U kunt aanleggen langszij van onze meldsteiger; direct aan SB bij het begin van onze haven. Op het havenkantoor wijzen wij u een ligplaats toe. Tevens ontvangt u hier een plattegrond, een jachthavenkaart (tegen betaling van een borg) voor eventueel stroom/water en toegang tot het toiletgebouw en informatie over Monnickendam en omgeving (o.a. aardige fiets- en wandelroutes). Mocht u eerder in onze haven hebben gelegen en over een havenplattegrond beschikken, dan kunt u ons bellen of een email sturen om een ligplaats te reserveren. 

Wifi

Op de haven beschikken wij over een gratis draadloos internetsysteem.