Nieuw in 2022/2023

Onze visie op de vloot

Waterland staat voor sportief zeilen en riant vakantievieren. Vanuit die visie kijken we constant naar onze vloot zeiljachten, en deze willen we up-to-date houden. Dat betekent zo nu en dan een vernieuwing, en dit jaar een grote! 

Voor de grote jachten is de keuze snel gemaakt. De Dehler 38 is een topboot, een heerlijk schip om snel mee te zeilen in alle comfort. We hebben vorig jaar 2 nieuwe D38 SQ's besteld, en die worden na het zeilseizoen geleverd en varen in 2023. Vandaar dat de D38 ’Stern’ beschikbaar komt voor de tweede jeugd! Ook de Dehler 34 blijft onverminderd populair, daarom voegen we er nog een toe aan de vloot.

Voor de kleinere jachten geldt dat hoe fijn ze ook zeilen, de jaren gaan tellen. Onze kleinste, de D25 Snip vaart al sinds 2004 en was haar tijd weliswaar ver vooruit (zij voer in het begin met een elektromotor) en daarom komt zij te koop, evenals de beide D32, de ‘Zeeeend' en de ‘Kemphaan'.

Vervanging in het 30-voets segment is moeilijk. Hoewel het een perfecte maat is voor ons zeilgebied (Markermeer, IJsselmeer, Wadden), is het aantal aanbieders dat een schip bouwt dat zowel goed sportief zeilt, makkelijke te zeilen is én veel comfort biedt beperkt. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Beneteau Oceanis 30.1 (European Yacht of the Year 2020, America’s Boat of the Year 2020 en Hiswa boot van het jaar 2019). Aan u de uitdaging om te kijken of de boot deze klinkende titels waar kan maken.

Wij hebben er in elk geval veel vertrouwen in. De ‘Goudvink' is begin augustus klaar om te zeilen en is uitgerust met een modern square head grootzeil en een keerfok voor aan-de-windse koersen; voor licht weer en de ruime rakken is er een Code 0 op een furler.

Belangrijke steekwoorden:
Centrale bediening vanuit de kuip, dubbele stuurwielen, badplatform, kuipdouche, kuiptafel, lichte salon door het raam in de romp, slaapplaatsen voor 4-6 personen, audio/usb, navigatietafel (wegklapbaar) & instrumenten van B&G.

Waterland vloot in 2022

Voor seizoen 2023 bestaat onze vloot uit:

Daarnaast hebben we in de vloot

In juni 2021 hebben wij drie nieuwe Dehlers (1x D34 en 2x D38SQ) besteld. Wij hoorden eind september dat de levertijden opgelopen zijn en wij het seizoen niet kunnen starten met de drie boten, deze komen in de herfst van 2022 in de vloot erbij.