Winterberging

Uw schip in veilige handen!

Bij Jachthaven Waterland zijn wij volledig ingericht om schepen tot 20 ton te kranen. Wij nemen de tijd en aandacht om uw schip veilig te hijsen. Ons hijsmaterieel wordt jaarlijks gekeurd en tevens wordt ons personeel geschoold. De kraan is voorzien van gekalibreerde aangrijppunten waardoor we exact kunnen bepalen hoe zwaar uw schip is en weten waar het zwaartepunt van uw schip zit. Wel zo veilig en goed voor het behoud van uw schip!

In de winterstalling hebben wij plaats voor ongeveer 220 schepen op locatie Waterland en 270 schepen op locatie Hemmeland. De schepen worden gestald op verhard terrein en het terrein is voorzien van camerabewaking. Met onze mastenkraan kunnen wij uw mast veilig hijsen en strijken mocht dit voor de winterstalling nodig zijn. Ook berging in het mastenrek behoort tot de mogelijkheden.

Spelregels van de winterstalling

 • Winterstallingsformulier
  Vul het winterstallingsformulier in wanneer u deze winter uw boot op de kant zou willen en stuur dit aan ons. Reserveringen vinden plaats op volgorde van binnenkomst, we hebben ongeveer 500 plekken.
 • Voorkeursdatum doorgeven
  Geef op het formulier twee voorkeursdata voor het kranen aan. Houd er rekening mee dat in het weekend niet gekraand wordt.  Er wordt gekraand tot en met week 45 (7-11 november). U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw kraandatum samen met de factuur.
 • Betaling
  Betaling van de winterstalling gaat in twee termijnen: eerste termijn bij bevestiging en tweede termijn 1 week voor de kraandatum.
 • Last out, first in
  De laatst gekraande schepen in het najaar, zijn de eerst te kranen schepen in het voorjaar (medio maart) 'last out, first in'.
 • Geen gas aan boord
  Bij het kranen vragen onze havenmeesters of zij de gasbun mogen inspecteren. Het is door de brandweer niet toegestaan gasflessen aan boord te houden tijdens de winterstalling.
 • Parkeren
  Tijdens de kraanperiodes is het parkeerterrein niet beschikbaar. Parkeer niet in de geel gemarkeerde gebieden (bij de perscontainer en de jollensteiger): bij calamiteiten is deze ruimte nodig voor de brandweer en overige hulpdiensten!
 • Onderhoud aan uw schip
  Wanneer er onderhoud aan uw schip nodig is, kan dit uitgevoerd worden door de bedrijven bij ons op het terrein. U kunt zelf contact met hen opnemen of het serviceformulier op onze website invullen, dan verzorgt Waterland het uitvoeren van de werkzaamheden.
 • Service door andere partijen
  Mocht u tijdens de winterperiode onderhoud door derden laten doen die hier niet op het terrein gevestigd zijn, dan dienen deze lid te zijn van een brancheorganisatie zoals HISWA of BOVAG en zich (van tevoren) te melden op het havenkantoor. Hier moeten zij de RI&E verklaring ondertekenen (Veiligheid, Gezondheid en Milieuverklaring) in verband met de aansprakelijkheid voor veiligheid en milieu.
 • Slapen op de Haven
  Als u tijdens het winterwerk wilt overnachten, kunt u van onze kamers of appartementen gebruik maken. Als vaste klant verblijft u voor een gereduceerd tarief.