Sail Off: gezellige seizoensafsluiter

Elk najaar gezellig met elkaar het seizoen afsluiten

In oktober 2012 is door onze haven de eerste Sail-Off georganiseerd. Bij deze funrace sluiten wij het vaarseizoen op de Jachthaven af. De inschrijving staat open voor alle types schepen en er kan worden ingeschreven in de klasse Team, Dubbel-Handed en Solo.

Wat was bedacht als een aardigheidje om met een aantal boten het seizoen al zeilend af te sluiten, bleek veel meer mensen aan te spreken dan verwacht.
In totaal waren er 87 deelnemers verdeeld over 25 schepen. Het was dan ook gezellig druk tijdens de koffie bij de schippersmeeting ’s ochtends in De Ouwe Blauwe. Er werd gevaren onder de SW handicap: de gezeilde tijd wordt bij SW omgerekend naar gevaren secondes; deze wordt dan gedeeld door de SW factor en zo krijg je aan elkaar gerelateerde scores van de schepen.
Het was een prachtige zeildag in een geweldige sfeer!
Dit moeten we vaker doen was alom de mening!

Programma Sail-Off 28 September 2019

Zaterdag 28 september is de Sail Off: de najaarswedstrijd van Waterland.
Wilt u meedoen aan deze gezellige seizoensafsluiter?
Dan vragen we u om u vooraf aan te melden, zodat we weten voor hoeveel mensen we de koffie met koek klaar kunnen zetten.

In oktober 2012 is door Jachthaven Waterland de eerste Sail-Off georganiseerd: een funrace aan het einde van het vaarseizoen. Wat was bedacht als een aardigheidje om met een aantal boten het seizoen al zeilend af te sluiten, bleek veel meer mensen aan te spreken dan verwacht, en is inmiddels traditie geworden.

Daarom zijn dit jaar zijn ook de ligplaatshouders van Jachthaven Hemmeland van harte uitgenodigd. Immers, hoe meer zeilen, hoe meer vreugd!

We varen voor de kust van Volendam op de bestaande boeien een wedstrijdje, waarbij u kunt inschrijven als solo-zeiler (single-handed klasse), met z’n tweeën (dubbel-handed) en met een grotere bemanning (team klasse).

Geen bemanning?
Wel zin om te varen?
Geef dit aan ons door en we proberen u aan een collega zeiler te koppelen zodat u toch mee kunt doen.

Staat uw boot al op de kant? Bel of mail met Waterland: er zijn nog een paar schepen uit de huurvloot beschikbaar tegen een aangenaam tarief.

Programma:
10:00 uur: koffie in de Zeilschool
10:15 uur: schippersmeeting
10:45 uur: afvaart naar het startgebied; startschip is de kotter "Knorhaan" van Gijs Witteman (dank!)
12:00 uur: start voor de kust van Volendam, bij de MN1GZ2.

De te varen route voor de kust van Volendam, wordt tijdens de schippersmeeting bekend gemaakt; deze is afhankelijk van de windrichting.
+/- 14:00 uur: finish

Na het opruimen van de schepen is er rond 15:30 uur de prijsuitreiking bij De Ark op locatie Hemmeland.

Geen boot meer in het water? Laat het ons ook weten: we hebben nog een paar schepen van de Waterland vloot waar u mee kunt varen.

Aanmelden kan via info@jachthavenwaterland.nl of op het havenkantoor.