Open Havendag

Open Havendag 2022 - zaterdag 7 mei

Op Jachthaven Waterland houden wij zaterdag 7 mei een Open dag. Van 10:00-15:00 uur hebben wij hebben een divers programma voor jong en oud. Zo kunnen watersporters advies krijgen over zeil-en masttrim en motoronderhoud, binnenkijken bij zeilmaker Halver Sails, is er een nautische markt ten behoeve van de KNRM, kun je kennismaken met de verenigingen (WSV Uitdam, Watersportvereniging Monnickendam en WSV de Ark), een SUP uitproberen of meevaren met een Dehler 34 of J/80. Wij sluiten de dag af om 15:30 uur met een borrel voor ligplaatshouders voor het havenkantoor op locatie Waterland.

Zeil en masttrim

René en Pieter zijn de tuigspecialisten van Waterland Yacht Service. Tijdens de Open Dag kun je om 12 uur en om 14 uur een informatiesessie bijwonen over trim en tuigage. De sessie vindt plaats bij de kraan, inschrijven is niet nodig.

Motoronderhoud

Jan Dijkman en zijn team verzorgen een leerzame bijeenkomst over eenvoudig motorenonderhoud en hoe motorstoringen onderweg zelf op te lossen zijn. Deze interactieve sessie (met een opengewerkte motor) vindt plaats in de werkplaats van Jachtservice De Waterman. Om 12:00 uur en 14:00 uur zijn de sessies.

Zuiderzee Jachtmakelaars

Zuiderzee makelaars is al jaren een vertrouwd gezicht in Jachthaven Waterland en richt zich op verkoop vanuit de eigen ligplaats. Het voordeel is dat je kunt blijven zeilen gedurende het verkoopproces.

Paraat brandbeveiliging

Paraat brandbeveiliging is aanwezig om uw brandblussers te keuren, ook is het mogelijk een nieuwe brandblusser aan te schaffen. De brandblussers worden geleverd met een ophangbeugel en tevens gekeurd. Ze zijn ideaal voor vaste stoffen, vloeistoffen, elektriciteit tot 1000 volt en tevens vorstvrij!
De brandblussers zijn nieuw en worden aangeboden tegen een speciale prijs van €55. Keuringen van blussers zijn €10 per stuk.

Aanmelden voor SUPpen en meevaren doe je door een mailtje te sturen aan Jachthaven Waterland