CWO Zeilcertificaten

Onze CWO zeilcursussen

Waterland Sail Training is een HISWA - SWO en ANWB erkende kajuitjacht zeilschool en aangesloten bij de Commissie Watersport Opleidingen ( CWO ). Dat wil zeggen dat zij gemachtigd is de internationaal erkende CWO-certificaten uit te geven. U kunt bij ons terecht voor certificaten in drie niveaus. Tijdens de training worden uw vorderingen bijgehouden op een persoonlijke vorderingstaat. Als alle onderdelen voldoende zijn afgetekend kan dit formulier worden ingewisseld voor een officieel CWO-certificaat.

Kajuitjachtzeilen I

Het CWO-diploma Kajuitjachtzeilen I is bestemd voor personen van 16 jaar of ouder, die onder verantwoordelijkheid van de schipper als bemanningslid op kajuitzeiljachten kunnen functioneren.  

Kajuitjachtzeilen II

Dit diploma is bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder die blijk hebben gegeven de bij de diploma eisen vermelde functies, als plaatsvervanger van de schipper onder verantwoordelijkheid van de schipper te kunnen uitvoeren, onder gunstige omstandigheden op de binnenwateren.

Kajuitjachtzeilen III

Dit diploma is bedoeld voor personen die blijk hebben gegeven de bij de diploma eisen vermelde functies te kunnen uitvoeren als schipper van een kajuitzeiljacht op binnenwateren. Onder omstandigheden tot 6 Beaufort moet men zelfstandig, veilig en verantwoord kunnen varen en manoeuvreren op stilstaand en stromend water (incl. Zeeuwse stromen en Wadden). Men moet hierbij leiding kunnen geven aan de bemanning aan dek en zelfstandig kunnen navigeren.