Passanten

U bent als passant van harte welkom op onze jachthaven. Als u de Gouwzee richting Monnickendam op vaart zijn wij de eerste haven aan uw bakboordzijde.
Wij bevinden ons op 300 meter loopafstand van het stadscentrum en hebben ruim plaats voor uw schip.

Informatie voor passanten

Passanten tarief

Per lengtemeter van het schip € 1,70 per meter per nacht. 

Ligplaatsen

Onze boxen in de haven zijn tussen de 7 en 15 meter, op de kop- en langsteigers zijn grotere schepen mogelijk. Wij hebben een aantal plekken met een steiger langszij, handig voor sloepen of als u makkelijk in- en uit wilt stappen.  

Toeristenbelasting

€ 1,35 per persoon per nacht, deze belasting zijn wij verplicht te innen voor de Gemeente Waterland.

Havenkaart

Jachthaven Waterland werkt met Havenkaarten. De kaart heeft een borg van €20 en moet dan opgeladen worden. Met de havenkaart kunt u stroom en water op de steigers nemen (€0,50 per keer). U heeft de kaart ook nodig om 's avonds het toiletgebouw in te gaan en om de douche te activeren (douchen is gratis).

Stroom en wateraansluiting

Alle boxen zijn voorzien van een stroom- en wateraansluiting welke funktioneren door middel van de jachthavenkaart.

Toiletten en douches

Sinds het voorjaar van 2012 is er zijn er vernieuwde sanitaire voorzieningen op de jachthaven. Aan het bestaande gebouw zijn 2 familiedouches toegevoegd en zijn alle doucheruimtes vergroot en voorzien van nieuw tegelwerk en sanitair. De toiletten zijn tussen 17.00 en ’s morgens 10.00 uur alleen te openen met de jachthavenkaart. Douchen is gratis maar u heeft wel de kaart nodig om te activeren.

Wasserette

Op de jachthaven is een professionele was en droog automaat aanwezig die met behulp van uw havenkaart te bedienen is. Deze ruimte is te bereiken via een toegangscode die u kunt krijgen bij het havenkantoor.

WIFI

Onze haven is voorzien van een draadloos internet netwerk, waar u als gast gratis gebruik van kunt maken. Op uw passantenbon staat uw inlogcode.

Afgelopen dagen verwaaid gelegen in jullie jachthaven. Was beslist geen straf: goede douches, wasserette, gratis WIFI die ook werkte! Heerlijke rustige plek; we komen weer!
André en Wilma + kids

Beste medewerkers van Jachthaven Waterland,
Bedankt voor de goede ontvangst en de verzorging. Ik hoorde goede berichten van de clubleden en zelf waren we ook positief. Wat een mooie plek!
Groet,
Maarten en Randi van WSV de Karperskuyl